4 dl maitoa (vaihtoehtoisesti esimerkiksi manteli-, riisi-, soija-, tai kauramaitoa)

5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai esimerkiksi sekoitus tattari-, manteli- ja riisijauhoja)

1,5 dl intiaanisokeria

1 dl voita

1 kananmuna

1,5 rkl psylliumkuitujauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

1 tl kanelia

0,5 tl merisuolaa

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja psylliumkuitu toisessa kulhossa. Sekoita joukkoon vielä suola ja kardemumma sekä kaneli. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan vuorotellen maidon kanssa. Anna turvota noin 10 minuuttia. Taikinan saa olla löysähköä ja sen voi annostella pellille jäätelökauhalla. Voitele pullat munankeltuaisella ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Muokattu Virpi Mikkosen reseptistä

Leave a Reply